Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Duyurular

09.08.2019 Tarihinde Güncellendi -2019 YKS Yerleştirme Sonuçlarına Göre Üniversitemize Kayıt Yaptıracak Öğrencilerin Dikkatine

Duyuru Tarihi : 07 Ağustos 2019

E-Devlet üzerinden elektronik kayıt yapan öğrencilerin üniversiteye kesin kayıt için gelmelerine gerek yoktur. Elektronik kayıt yapan öğrencilerden ilave olarak belge talep edilmemektedir. (2008 ve öncesi orta öğretim kurumundan (lise ve dengi) mezun olan öğrenciler E-Devlet üzerinden kayıt yaptıramaz. Şahsen veya vekalet yoluyla üniversitemize kayıt yaptırabilir.)

İlk defa üniversiteye kayıt yaptıranlar ( e-devletten veya şahsen kayıt yaptıran tüm öğrenciler) ve kayıtlı tüm öğrenciler 23 - 27 Eylül 2019 tarihleri arasında öğrenci otomasyonu (ubys.ardahan.edu.tr) adresinden ders kaydı yapacaklardır. (Ders kaydı yardım videosu ders kaydını yaptığınız ekranda otomatik olarak karşınıza çıkacaktır.) Bu süre içerisinde geçerli bir nedeni olmadan kaydını yenilemeyen öğrencilere, o yarıyıl içinde herhangi bir öğrenci belgesi verilmez ve bu öğrenciler öğrencilik haklarından yararlanamaz. Ayrıca ilk defa üniversiteye kayıt yaptıranlar ve kayıtlı tüm öğrenciler de bu tarihler arasında harç ücretlerini Halk Bankasına yatırabilirler.

Derslerin başlangıç tarihi 30 Eylül 2019 Pazartesi Günü’dür.

Not: Öğrencilerin kullanıcı adları öğrenci numarasıdır. Şifreleri ise öğrencinin T.C. Kimlik numarasıdır.

Kayıt Rehberi sayfasına ulaşmak için Tıklayınız...

Öğrenci Numaranızı öğrenmek için Tıklayınız...

NOT:  YÖK KARARI GEREĞİ E-DEVLET ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ 16 - 21 AĞUSTOS 2019 OLARAK GÜNCELLENMİŞTİR.