Türk Mutfağı Haftası Kapsamında Panel Gerçekleştirildi
28 MAYIS 2025
21–27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde, Ardahan Üniversitesi Aşık Şenlik Kültür Merkezi’nde bir panel düzenlendi. Etkinlik, Ardahan Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ev sahipliğinde; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ardahan Valiliği ve Ardahan Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirildi. Panele, Dr. Öğr. Üyesi Evrim Yıldız, Öğr. Gör. Salih Çakıcı, ATSO Başkanı Çetin Demirci ve yerel yiyecek-içecek işletmeleri sahipleri konuşmacı olarak katıldı. Protokol, akademisyenlerimiz, idari personel ve öğrencilerimiz dinleyici olarak panel de yer aldılar. Panelde, Türk mutfağının derin tarihi, köklü kültürü, gıda ve gelenek açısından taşıdığı zenginlik ile günümüz Türk mutfağının yurt içi ve yurt dışındaki yeri çok yönlü biçimde ele alındı.