Üniversitemizden Yerel Kültüre Lezzetli Dokunuş: “Lezzet Mirası” Kahvaltı Programı Düzenlendi
26 MAYIS 2025
Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Aşçılık Kulübü tarafından, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle ve Üniversitelerde İyilik ve Değerler Eğitimi Stratejisi (ÜNİDES) Projesi kapsamında düzenlenen “Lezzet Mirası: Ardahan Aile Tarifleri” kahvaltı programı gerçekleştirildi. Etkinlikte, Ardahan’a özgü geleneksel kahvaltılıklar ve aile büyüklerinden miras kalan tarifler, üniversite öğrencileri tarafından titizlikle hazırlanarak katılımcılara sunuldu. Bu anlamlı programla, yerel kültürün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması hedeflenirken, toplumsal dayanışma, kültürel aidiyet ve üniversite-şehir bütünleşmesi de güçlendirildi. Kahvaltı programına; Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk Emiroğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Bülent Uzuner, Nüfus Müdürü Şengül Gök, Ardahan Belediye Başkanın eşi Zuhal Demir, Ardahan Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Mütevelli Heyet Üyeleri, Aydın Nazar, Çetin Demirci, Polat Nalbant ile birlikte üniversitemizin personeli, öğrenciler ve basın mensupları katıldı. Etkinlikte konuşan Rektörümüz şunları söyledi: “Dünyanın en zengin mutfağının olduğu bir coğrafyadayız. Çünkü burası en eski medeniyetlerin olduğu bir coğrafya. İlk buğdayın çıktığı bir coğrafyadayız. Kavılca buğdayı bunun en güzel örneklerinden biridir. Kuzeyden geçen kavimlerin geçiş noktası burası. Dünyanın en lezzetli mutfağı Türk Mutfağıdır.” Katılımcıların büyük beğenisini kazanan tarifler arasında, öğrenciler tarafından geliştirilen ve bölgeye özgü kavılca unu, kaymak ve süt ile yapılan Ardahan çöreği ile yemlik otu salatası öne çıktı. ÜNİDES Projesi kapsamında gerçekleştirilen bu etkinlik, üniversitelerde öğrencilerin değerler eğitimiyle sosyal sorumluluk bilinci kazanmasına katkı sunarken; kültürel mirasın korunması ve genç kuşaklara aktarılması yönünde de örnek bir adım oldu. Program sonunda, Aşçılık Kulübü öğrencilerine mesleki gelişimlerine destek olmak amacıyla bıçak hediye edildi. Bu anlamlı jest, hem öğrencilere moral oldu hem de mesleki yolculuklarında onlara katkı sağlayacak sembolik bir armağan niteliği taşıdı. Samimi ve sıcak bir atmosferde geçen kahvaltı programı, kültürel bağların pekiştiği, paylaşım ve dayanışmanın ön plana çıktığı özel bir güne dönüştü. Üniversitemiz, yerel değerleri yaşatmaya ve öğrencilerin çok yönlü gelişimine katkı sağlayacak projeler üretmeye devam edecek.