Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Detaylar
Çerez Ayarları


Ardahan Üniversitesi, 22 Mayıs 2008 de kurularak bir dünya üniversitesi olma yolunda ilk adımı atmıştır. Bilimin ve bilginin izinde, bilgiyi arayarak, öğrenerek, üreterek ve paylaşarak bölgenin ve ülkenin sorunlarıyla birlikte uluslararası toplumun da sorunlarını bir ışık gibi aydınlatmak amacıyla her geçen gün gelişerek yoluna devam etmektedir. Siz de bu gelişime ortak olun.

" Bilgi Güçtür "
Ardahan Üniversitesi

Yerel Lezzetler Mutfakta Buluştu: Ardahan Balı Temalı Yarışma Düzenlendi

26 Aralık 2025 Cuma - Görüntülenme: 308

Üniversitemiz Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından, öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmek ve yerel ürünlerin gastronomide kullanımını teşvik etmek amacıyla “Ballı Tariflerden Oluşan Tabaklar Yarışıyor!” adlı yemek yarışması düzenlendi. Yüksekokul bünyesinde ilk kez gerçekleştirilen bu organizasyon, yoğun ilgiyle karşılandı.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen yarışma; yemek ve tatlı olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlendi. Etkinlikte öğrenciler, yaratıcılıklarını ve teknik yeterliliklerini uygulamalı olarak sergileme imkânı buldu.

Yarışmada ana ürün olarak, coğrafi işaretli Ardahan Balı kullanıldı. Tariflerde yer alan balın, üniversitemiz tarafından üretilen ürünler arasından seçilmesi, etkinliğin yerel üretim ve sürdürülebilir gastronomi yaklaşımıyla bütünleşmesini sağladı.

Yarışmanın jüri değerlendirmeleri; lezzet, sunum, teknik yeterlilik, yaratıcılık ve balın ürüne entegrasyonu kriterleri çerçevesinde gerçekleştirildi. Jüri kurulunda; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Zafer Aykanat, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Onur Akçakaya, Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Duygu Alp Baltakesmez, Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Bilge Sayın, Öğr. Gör. Kemal Yazıcı, Dr. Öğr. Üyesi Evrim Yıldız ve Öğr. Gör. Dr. Salih Çakıcı yer aldı.

Yarışma sonunda, her iki kategoride dereceye giren ilk üç öğrenciye kitap ödülü takdim edildi. Etkinlik, öğrencilerin gastronomi alanındaki mesleki yetkinliklerini geliştirmesinin yanı sıra Ardahan’ın önemli yerel değerlerinden biri olan balın gastronomik potansiyeline dikkat çekmesi bakımından da önem taşıdı.

Programın ardından değerlendirmelerde bulunan Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Onur Akçakaya, bu tür uygulamalı etkinliklerin ilerleyen dönemlerde geleneksel hale getirilerek sürdürülmesinin hedeflendiğini ifade etti.


Twitter'da paylaş ( 0 )
Facebook'ta paylaş ( 0 )
YOK
Yokak
OSMY
tubitak
cimer
study in turkey
sıfır atık
resmi gazete
türküye ulusal ajans