Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

16 ARALIK 2016 

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

ARÜ’DEN KKTC’DE İKİ YENİ İŞBİRLİĞİ ANTLAŞMASI

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Gürkan Doğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleştirdiği temaslar sonucunda Uluslararası Final Üniversitesi (UFÜ) ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) ile iş birliği protokolleri imzalandı. İmzalanan protokoller sayesinde Ardahan Üniversitesi ile Uluslararası Final Üniversitesi ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi arasında akademisyen ve öğrenci değişimleri yapılabilecek.

ARÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Gürkan Doğan, UFÜ’deki ziyaret sırasında yaptığı konuşmasında, “Uluslararası Final Üniversitesi’nin kısa zamanda hızla yol aldığını görüyoruz, bundan gurur duyuyoruz. UFÜ ile Türkiye’deki önemli bir devlet üniversitesi olan ARÜ arasında yapılabilecek işbirliği konularını görüşmek için nazik davetleri üzerine bu ziyareti gerçekleştirdik” dedi.

Atılan imzalar sonrasında konuşan Uluslararası Final Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak ise, Ardahan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Gürkan Doğan’ın ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, UFÜ öğrencilerinin gelişim alanını genişletecek girişimler için çalışmalara ve işbirliklerine devam edeceklerini belirtti. Prof. Dr. Öztoprak, Ardahan Üniversitesi ile imzalanan protokol ile birlikte iki üniversite arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimine gidileceğini belirtti. 

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’ni ziyaret etmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirten ARÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Gürkan Doğan, UKÜ’nün gelişimini hızlı bir ivmeyle sürdüren ve 15.000 öğrenciye yükseköğrenim sunan bir üniversite olduğuna dikkat çekti. Söz konusu anlaşmanın hükümlerinin hayata geçirilmesi durumunda çok güzel çalışmaların yapılacağını dile getiren Prof. Dr. Gürkan Doğan, ARÜ yerleşkesinin YÖK tarafından Türkiye’de yeni kurulacak üniversitelere örnek gösterilen 3 üniversiteden biri olduğunu belirtti. İşbirliği protokolünün gerek akademik ve idari, gerekse öğrenciler açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan ARÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Gürkan Doğan, “İşbirliği protokolü vesilesiyle bizleri davet etmiş oldukları için Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri ve UKÜ’ye teşekkür ederim.” dedi. 

UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri ise, imza töreni sonrasında yapmış olduğu konuşmada “Kafkaslara açılan kapı olan Ardahan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Gürkan Doğan’ı misafir etmekten sevinç duyuyoruz. Bu protol sonrasında yeni ve ufuk açıcı işbirliği imkânlarını öğreti üyelerimiz ve öğrencilerimiz için yaratacak olmamızdan heyecan duyuyorum” dedi.