Üniversitemizden Gürcistan Üniversitelerine Ziyaret

30 NİSAN 2024

Üniversitemiz Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörlüğü, yeni anlaşmalar yaparak ikili işbirliklerini arttırmayı hedefleyen çalışmaları kapsamında Gürcistan’daki üniversitelere ziyaretler gerçekleştirdi. Ardahan Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi tarafından 25-26 Nisan tarihlerinde organize edilen ziyaretler kapsamında, Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Doğan Saltaş ilk olarak Gürcistan’ın Ahıska şehrindeki Samtskhe-Javakheti Devlet Üniversitesi’ne resmi ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette Koordinatörümüz Doğan Saltaş üniversitemiz ile ilgili bir sunum paylaşarak kısa ve orta vadede yapılabilecek etkinliklerle ilgili bilgi verdi.  Samtskhe-Javakheti Devlet Üniversitesi rektörü ve Dış İlişkiler Ofisi yetkilileri tarafından da yapılan sunumların ardından, ikili işbirlikleri ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu. Toplantı sonrası, Samtskhe-Javakheti Devlet Üniversitesi Türkoloji bölümünü ziyaret eden Dr. Öğr. Üyesi Doğan Saltaş burada Türkoloji bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileriyle sohbet ederek, üniversitemiz ve şehrimizle ilgili öğrencilere bilgi verdi. Toplantı sonunda ziyaretten memnuniyetini dile getiren Samtskhe-Javakheti Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Maka Beridze, işbirliklerinin etkili bir şekilde ilerleyeceğini belirtti. Ahıska ziyaretinin ardından, Tiflis’teki Gürcistan Amerikan Üniversitesi’ne ziyarette bulunan Saltaş, üniversite heyetine sunum yaparak ikili işbirliği imkânlarından bahsetti. Gürcistan Amerikan Üniversitesi heyeti, yapılan ikili işbirliği anlaşmasından memnuniyetlerini dile getirerek, özellikle Erasmus+ kapsamında öğrenci ve öğretim elemanı hareketliliğinin iki üniversite için faydalı olacağının vurgusunu yaptı. Ahıska ve Tiflis ziyaretlerinin ardından, Tiflis Büyükelçiliğine ziyarette bulunan Saltaş burada Büyükelçilik yetkililerine üniversitemiz ve Gürcistan’daki işbirlikleri hakkında bilgi verdi.