Kazakistan’dan Gelen Değişim Öğrencilerinden Rektörümüze Ziyaret

21 MART 2024

İkili iş birliği protokolü kapsamında öğrenim görmek için Kazakistan M. West Utemissov Üniversitesi’nden Üniversitemize gelen değişim öğrencileri, Rektör Prof. Dr. Mehmet Biber’i makamında ziyaret ettiler. Ziyarete Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Doğan Saltaş ve Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Nurgül Moldaliyeva eşlik etti. Ziyarette Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Kazakistan’dan gelen öğrencileri Ardahan Üniversitesi’nde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Farklı ülkelerden gelen öğrencilerin bir araya gelmesinin hem akademik hem de kültürel açıdan önemli olduğunu vurgulayan rektörümüz, bu sayede öğrencilerin farklı bakış açıları kazanma ve ufuklarını genişletme imkânı bulduğunu söyledi. Kazakistan M. West Utemissov Üniversitesi öğrencileri de Ardahan Üniversitesi ve şehrimizle ilgili gözlem ve deneyimlerini rektörümüzle paylaştı. Ardahan Üniversitesi’nde eğitim görmenin kendileri için çok değerli bir deneyim olduğunu belirten öğrenciler, farklı şehirlerdeki üniversiteler arasından Ardahan Üniversitesi’ni tercih ettiklerini ve bu tercihlerinden dolayı mutlu olduklarını ifade ederek rektörümüze teşekkürlerini ilettiler. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Kazakistan’dan gelen öğrencilere Ardahan Üniversitesi’nin imkanları hakkında bilgi verdi ve öğrencilerin üniversitede verimli bir eğitim almaları için her türlü desteğin sağlandığını belirtti. Ziyaret, Rektörümüzün Kazakistan’dan gelen öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekilme ile sona erdi.