Erasmus+ Hareketliliklerinden Dönen Öğrencilerden Rektörümüze Ziyaret

21 MART 2024

Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği kapsamında yurt dışında öğrenim ve staj hareketliliklerinden yararlanarak Üniversitemize dönen öğrencilerimiz, Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Doğan SALTAŞ ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber’i makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Erasmus+ programının sadece akademik açıdan değil, sosyal ve kültürel olarak da öğrencilere önemli katkılar sağladığını vurguladı. Farklı kültürleri tanıma, dil becerilerini geliştirme ve Avrupa’daki diğer üniversiteleri ve eğitim sistemini bizzat deneyimleme imkânı sunan Erasmus+ programının, öğrencilerin kişisel gelişimleri açısından da çok önemli olduğunu ifade etti. Erasmus+ programına katılan öğrencilerimiz de hareketlilik süresince yaşadıkları deneyimleri Rektörümüz ile paylaştılar. Farklı ülkelerde eğitim görmenin ve yeni insanlarla tanışmanın kendilerini hem akademik hem de kişisel açıdan geliştirdiğini ifade eden öğrenciler, Erasmus+ programının hayatlarında önemli bir dönüm noktası olduğunu söylediler. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Erasmus+ programına katılan öğrencileri tebrik ederek, Erasmus+ Programının üniversitenin uluslararasılaşma hedeflerine katkıda bulunduğunu belirtti. Ziyaret, öğrencilerin Rektörümüz ile hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.