Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

ARÜ Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü 2024-2025 Akademik Yılı Öğrenci ve Personel Hareketliliklerine İlişkin Bilgilendirme Toplantıları Gerçekleştirdi

08 MART 2024

Üniversitemiz Dış İlişkiler Ofisi Erasmus+ Koordinatörlüğü tarafından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda 2024-2025 Akademik Yılı Personel (ders verme-eğitim alma) ve Öğrenci (öğrenim-staj) Hareketlilikleri bilgilendirme toplantıları düzenlendi.

ARÜ personelinin ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen toplantılarda ilk olarak Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Öğr. Gör. Mustafa Ünsal, Erasmus+ programı hakkında genel bilgileri, programdan faydalanmak isteyen adayların seçilmesine ilişkin kriterleri ve hibe miktarlarını anlattığı bir sunum gerçekleştirdi ve Erasmus+ programının öğrencilerimize ve personelimize ne tür katkılar sağlayacağına değindi. Ayrıca, Erasmus+ programının gerek öğrencilerimiz gerekse personelimize farklı bakış açıları kazandırması açısından çok önemli bir deneyim olacağını vurguladı. Hareketliliklerden üniversitemizin tüm personel ve öğrencilerinin yararlanabileceğinin altını çizen Öğr. Gör. Mustafa Ünsal, tüm program bilgilerine ilişkin duyurulara ve önemli tarihlere Üniversitemizin Erasmus+ sayfasından (https://erasmus.ardahan.edu.tr) erişilebileceğini belirtti. Bunlara ek olarak, Türk Hava Yolları ile Ulusal Ajans arasında imzalanan protokol sayesinde hareketlilikten yararlanacak personel ve öğrencilerimize verilecek uçak bileti indirim kodlarına ilişkin detayları aktardı.

Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Öğr. Gör. Ünsal’ın sunumunun ardından toplantı, Erasmus+ Kurum Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Ahmet Baran Perçin’in Erasmus+ programı başvuru süreci ve şekline ilişkin sunumuyla devam etti. Öğr. Gör. Ahmet Baran Perçin sunumunda ilk olarak Ulusal Ajans tarafından hazırlanan çevrimiçi başvuruların alınacağı Erasmus+ Başvuru Portalı’nı tanıttı ve başvuru sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlar, hareketlilikten yararlanılabilecek tarihler, adayların hareketlilik öncesi yapması gerekenler, gidilecek üniversite ile alınacak ders seçimleri, Erasmus+ hibeleri ve hareketlilik türlerine ilişkin bilgiler verdi. Sunumun sonunda ise Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği için örnek başvuru yaparak çevrimiçi başvuruda izlenecek adımları tüm detaylarıyla aktardı.   

Sunumların ardından, Dış İlişkiler ve Erasmus+ Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Doğan Saltaş ise tüm Erasmus+ hareketlilik süreçlerine ilişkin önemli hususlara değinerek, öğrencilerimizden gelen soruları yanıtladı.  Ayrıca gerek program gerek başvuru gerekse seçim süreçlerine ilişkin merak edilen tüm hususları detaylı bir şekilde açıkladı. Dış İlişkiler ve Erasmus+ Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Doğan Saltaş, öğrencilerimizin Erasmus+ hareketliliklerine başvuru süreçleri, yabancı dil sınavı, başvuruların değerlendirilmesi ve hareketlilik öncesi dikkat edilmesi gereken tüm konulara değinerek öğrencilerimizin tamamlaması gereken tüm aşamalara ilişkin detaylı açıklamalarda bulundu. Dr. Öğr. Üyesi Doğan Saltaş, öğrencilere yurt dışında eğitim almanın ve farklı kültürleri deneyimlemenin önemini vurgulayarak, "Erasmus+, öğrencilerimizin sadece akademik değil, aynı zamanda kişisel ve kültürel gelişimine de katkı sağlayan önemli bir programdır" dedi.

Üniversite öğrencilerimize yönelik Erasmus+ Bilgilendirme toplantısının son bölümünde, bir önceki sene başvuru ve değerlendirme süreçlerini başarıyla geçip, içinde bulunduğumuz dönemde hareketliliklerini tamamlayarak Türkiye’ye dönüş yapan öğrencilerimize de söz hakkı verildi. Üniversitemizin farklı bölümlerinden Avrupa’nın farklı üniversitelerinde hareketliliklerini tamamlayarak ülkemize dönen öğrencilerimiz başvuru ile hareketlilik süreçlerinde yaşadıklarını, hareketliliklerin kendilerine ne tür katkılar sağladığını ve programdan ne kadar memnun kaldıklarını başvuru sürecine yeni başlayacak adaylarla paylaştı. Son olarak, Dış İlişkiler ve Erasmus+ Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Doğan Saltaş, Erasmus+ Öğrenci Hareketliliklerinin öğrencilerimiz için önemli deneyimler sunduğunu, öğrencilerimizin bu fırsatı kaçırmamaları gerektiğini; tanıtım, başvuru, hareketlilik öncesi, süresi ve sonrasındaki tüm süreçlerde tüm ARÜ Erasmus+ Akademik Birim Koordinatörleriyle birlikte Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü olarak tüm süreçlerde kendilerine gerekli desteği vereceklerini belirtti.