Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı Öğrencilerine Yönelik Çığ Eğitimi ve Tatbikatı Gerçekleştirildi

08 MART 2024

Göle Nihat Delibalta MYO’da Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programı 2. Sınıf öğrencilerine yönelik mesleki uygulama eğitim- tatbikatı düzenlendi. Ardahan Valiliği, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ardahan İl Jandarma Komutanlığı Arama Kurtarma Tim Komutanlığı (JAK), destekleriyle Ardahan Yalnızçam mevkiinde uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitim kapsamında ise; çığ afetlerinde kullanılan arama kurtarmada araç ve gereçleri, dağcılık, tırmanma ve iniş, tahliye malzemeleri tanıtımı ve kullanımı, çığ afetlerinde müdahale yöntemleri, anlatılarak; öğrencilerin çığ anında tutum ve davranışlarının geliştirilmesi için çığ olayına müdahale adımları uygulandı.