Bağımlılıkla Mücadele Haftası Kapsamında “Bağımlı Olma, Özgür Ol” Paneli Düzenlendi

05 MART 2024

Üniversitemiz ev sahipliğinde İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle Bağımlılık, Siber Suçlar, Dolandırıcılık, Bilişim Suçları, Başkasının Adına Hesap Açılması, Asayiş, Aile İçi Şiddet ve Terör konularını içeren “Bağımlı Olma, Özgür Ol” paneli düzenlendi. Âşık Şenlik Kültür Merkezinde düzenlenen panele; Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ramazan Yiğit, İl Emniyet Müdürü Gökalp Şener, Genel Sekreterimiz Kubilay Aras, diğer il protokol üyeleri, STK temsilcileri, akademik-idari personel, öğrenciler ve basın mensupları katıldı. Akademisyen Arş. Gör. Ezgi Oya Malkoç’un sunuculuğunu yaptığı panelin moderatörlüğünü Sağlık Hizmetleri MYO / Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Tevfik Fikret Karahan üstlendi. Açış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, bilişim sistemlerine yönelik siber saldırılarının günümüz dijital dünyasının en önemli sorunlarından birisi olduğunu vurgulayarak, siber güvenlik ve bağımlılık konularının panelde uzman kişiler tarafından anlatılmasının hem personelimiz hem de öğrencilerimiz için çok yararlı olacağına dikkat çekti. Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek ise konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin her alanda vatandaşların güvenliğini sağlamakla yükümlü olduğunu belirterek, yapay zekânın toplum üzerindeki etkisine kısaca değindi. Konuşmalarının ardından panele geçildi. Panelde; Asayiş Şube Müdürlüğü’nde görevli Polis Memuru Serkan Cankurt, Kadın Acil Destek İhbar Sisteminde (KADES) görevli Astsubay Çavuş Nejla Gezici, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeli Polis Memuru Mesut Onay, Narkotik (KOM Şube Müdürlüğü) personeli Jandarma Astsubay Başçavuş Burcu Özüt, Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Hatice Çalışkan, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Jandarma Astsubay Üstçavuş Osman Aydın, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Polis Memuru Murat Bulut, asayiş suçları, aile korunması kanunu, şiddet, KADES uygulaması, terör örgütlerinin eleman kazanma yöntemleri, madde bağımlılığı, narkotik maddelerin sınıflandırılması ile siber suçlar, dolandırıcılık ve bilişim suçları konularında birer sunum gerçekleştirdi. Teşekkür belgesi takdimiyle sona eren programının ardından İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, AFAD, İş-Kur, Ticaret İl Müdürlüğü, Ardahan Müftülüğü, Kızılay ve Yeşilay Ardahan Şubelerinin bilgilendirme stantlarının gezildi.