Boğaziçi Üniversitesi’nden ODTÜ’ye 10 Üniversitenin SKS Daire Başkanı Öğrencilerimizle Buluştu

01 MART 2024

Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından tüm öğrenci kulüplerimizin katılımıyla Türkiye Yüzyılında Üniversite Öğrenci Faaliyetleri Paneli düzenlendi. Âşık Şenlik Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Rektörümüzün eşi Selma Biber Hanımefendi, Genel Sekreterimiz Kubilay Aras, Üniversitemiz SKS Daire Başkanı Havva Vanlı, İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire (SKS) Başkanı Mete Burak Sönmez, Ege Üniversitesi SKS Daire Başkanı Aysel Ildızlı, Hacettepe Üniversitesi SKS Daire Başkanı Hülya Köse, Sağlık Bilimleri Üniversitesi SKS Daire Başkanı Mustafa Doğru, Boğaziçi Üniversitesi Kasım Mantarcı, Bursa Uludağ Üniversitesi SKS Daire Başkanı Mehmet Aydemir, ODTÜ SKS Daire Başkanı Aysun Üstünel, Konya Teknik Üniversitesi SKS Daire Başkanı Ali Ziya Yalçınkaya, İzmir Ekonomi Üniversitesi SKS Daire Başkanı Özgür İnandım ve Kırklareli Üniversitesi SKS Daire Başkanı Caner Yahya Boyer, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın sunuculuğunu akademisyenimiz Öğr. Gör. Hüseyin Aytuğ Çelik üstlendi. Mete Burak Sönmez’in moderatörlüğünü gerçekleştirdiği Türkiye Yüzyılında Üniversite Öğrenci Faaliyetleri Panelinde, panelistler; Aysel Ildızlı, Hülya Köse, Mustafa Doğru, Kasım Mantarcı ve Mehmet Aydemir, SKS Daire Başkanlığını yaptıkları üniversitelerin SKS faaliyetleri hakkında sunumlar yaptı. Sunumların ardından bir konuşma gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber şunları söyledi:

“Akademik kadromuzla ve imkânlarımızla en köklü üniversiteler ile yarışır durumdayız”

“Bugün Üniversitemizde verimli ve faydalı bir program gerçekleştiriyoruz. Programa katılım sağlayan Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlarına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ardahan Üniversitesi 2008 kurulmuş genç bir üniversite olmasına rağmen akademik kadromuzla, fiziki altyapımızla ve sosyal imkânlarımızla en köklü üniversiteler ile yarışır durumdayız. Türkiye’nin doğusuyla batısı arasında ve özellikle üniversiteler arasında gelişmişlik açısından fark yok denecek kadar azdır. Sevgili gençler geleceğimiz sizlersiniz, amacımız sizleri en iyi şekilde yetiştirmektir. Filistin’de, Doğu Türkistan’da ve birçok Müslüman ülkede kardeşlerimiz çoluk çocuk demeden katlediliyor. Mazlum coğrafyanın umudu Türkiye Cumhuriyeti’dir. Yakın zamanda Ardahan Üniversitesi olarak Türkiye’nin ilk ve en büyük Öğrenci Kulüpleri Kongresini düzenlemeyi planlıyoruz. Kongre ile birlikte öğrencilerimiz farklı üniversitelerin öğrencileriyle bir araya gelecek ve fikir alışverişi yapacak.” Panelin ardından kareografisi Dr. Öğr. Üyesi Selami Akış tarafından yapılan Halk Oyunları Gösterisi gerçekleştirildi. Teşekkür belgesi takdimiyle sona eren program sonrasında Dr. Öğr. Üyesi Fırat Yardımcıel ve Çocuk Gelişim Programı öğrencilerinin hazırlamış olduğu Eğitici Oyuncak Sergisi gezildi. Programda ayrıca Öğr. Gör. Servet Teker ve Aşçılık Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan lezzetli ikramların tadımı yapıldı. Konuk SKS Daire Başkanları panelin ardından Rektörümüzü makamında ziyaret etti. Ziyarette karşılıklı hediye takdiminde bulundu ve hatıra fotoğrafı çektirildi.