ARÜSEM’de Düzenlenen Satranç Turnuvasına Büyük İlgi

10 OCAK 2024

Üniversitemiz bünyesinde ARÜSEM’de (Dr. Arzu Kılıç Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi) Doç. Dr. Hürriyet Çimen ve Türkiye Satranç Federasyonu Ardahan İl Temsilcisi Murat Sedat Işıklı tarafından satranç eğitimi düzenlendi.  Eğitim sonrasında ARÜSEM, Türkiye Satranç Federasyonu Ardahan İl Temsilciliği ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü desteğiyle 7-10 yaş, 10-12 yaş küçükler ve 13-18 yaş yıldızlar satranç turnuvası il genelinde 70 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Ardahan’da satranç alanında sporcu sayımızı artırmak, ulusal ve uluslararası başarılara imza atmak gayreti içerisinde olduğumuzu belirtti. Dereceye giren sporcularımıza Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Genel Sekreterimiz Kubilay Aras ve ARÜSEM Müdürü Doç. Dr. Özlem Eştürk ödüllerini takdim etti. 7-10 yaş aralığında; 1. Sena Kaleli, 2. Mina Yıldız ve 3. Mervan Dora Yıldız, 10-12 yaş aralığında; 1. Yamaç Salduz, 2. Selin Sümeyye Yıldız ve 3. Baytik Orozbayev oldu. 13-18 yaş yıldız sporcular arasında ise; 1. Mahmut Arda Hüseyinoğlu 2. Süleyman Gözcü ve 3. Ahmet Erdem Yıldız oldu. 1. olan sporcularımıza bilişim şirketi sahibi Mehmet Suat Işıklı tarafından akıllı saat hediye edildi.