Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşüne Katıldık

08 OCAK 2024

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Tarih Topluluğu ve Geleneksel Türk Sporları Kulübü, harekâtın 109. yılı münasebetiyle Sarıkamış’ta düzenlenen “Bu toprakta izin var” ve “Türkiye şehitleriyle yürüyor” temalı anma törenlerine katıldılar. Gençlik ve Spor Bakanlığı Ardahan Gençlik Merkezi iş birliği ile gerçekleştirilen etkinliğe altı ayrı bölümden elli beş gönüllü iştirak etti. Seyahat sırasında; Tarih Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Suat Vural’ın rehberlik ettiği öğrencilere I. Dünya Savaşı, Osmanlı Devleti’nin savaştığı cepheler, Kafkas Cephesi ve “Sarıkamış Harekâtı’nın bilinmeyen yönleri” anlatılarak tarihi sürece dikkat çekildi. Çoğunlukla 9. Kolordu şehitlerinin yattığı Soğanlı ve Allahuekber dağları arasındaki Kızılçubuk zirvesine tırmanış sırasında ise her yıl yapıldığı üzere otobüste Yasin-i Şerif okunarak dualar edildi. Anma yürüyüşünün ardından alandaki törenlere katılan öğrenciler, Solo Türk ve helikopter gösterilerini seyrettiler. Allahuekber Dağları’nın güney eteklerinde ve savaş alanı içerisinde bulunan eski Sarıkamış-Kars yolunu takip eden öğrenciler, 10. Kolordunun kapatmakla görevlendirildiği tren hattını incelediler.