Tarih Topluluğu, “Dede Korkut Destanlarında Tarihi Coğrafya” Konferansı Düzenledi

21 ARALIK 2023

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Tarih Topluluğu tarafından “Dede Korkut Destanlarında Tarihi Coğrafya” konulu bir konferans düzenlendi. Konferans programı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Talha Teker’in seslendirdiği “Dede Korkut” adlı şiirle başladı. Tarih Bölümü Öğretim üyesi Dr. Özlem Alkan’ın, takdim konuşması ve özgeçmiş sunumu sonrasında kürsüye çıkan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mutlu Adak’ın sunduğu konferansta, Dede Korkut Destanlarının Tarihi Coğrafyası tespit edilerek, destanlarda geçen antroponim, toponim ve hidronimlerin tahlili yapıldı. Güney Kafkasya, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Horasan ve Türkistan’a uzanan Dede Korkut coğrafyasındaki kültür bütünlüğüne dikkat çekildi.  Konferansa akademik, idari personel, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Serhat Kalkınma Ajansı ve Hanak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla gerçekleşen konferans, Tarih Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Suat Vural’ın teşekkür konuşması ve katılım belgelerini takdimi ile sona erdi.