Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı Uygulamalı Ders Eğitimleri Tamamlandı

20 ARALIK 2023

Nihat Delibalta Göle MYO, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programı ikinci sınıf öğrencilerine yönelik olarak, Üniversitemiz ve Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı koordinatörlüğünde Samsun İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Merkezinde 11.12.2023 tarihinde başlayan uygulamalı eğitim ve teknik gezi 15.12.2023 tarihinde sona erdi. Beş gün süren etkinlik kapsamında yapılan eğitimle, yangına müdahale teknikleri, kurtarma yöntemleri, İtfaiye mevzuat bilgisi, kullanılan araç ve malzemeler, kurtarma teknikleri, yangın olaylarında sahaya giriş süreci ve koordinasyon çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Eğitimin son günü edinilen bilgi ve donanımlar doğrultusunda kapsamlı yangın tatbikatı yapılarak katılım sağlayan öğrencilerimize başarı sertifikalar ile emeği geçen tüm kurum çalışanlarına Üniversitemiz adına teşekkür belgeleri takdim edilmesinin ardından eğitim son buldu. Eğitime katılan akademik personel ve öğrencilerimiz etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen tüm kurumlarımıza teşekkürlerini iletti.