Yabancı Uyruklu Öğrencilerimize Yönelik Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

18 ARALIK 2023

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında Üniversitemizde öğrenime başlamış olan Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan, Çad, Nijerya ve Somali uyruklu öğrencilerimiz için Ardahan İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya; Genel Sekreterimiz Kubilay Aras, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Evrin Yıldız, Dış İlişkiler Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Doğan Saltaş, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Nurgül Moldalieva, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi akademisyenleri, üniversitemiz personeli ve yabancı uyruklu öğrenciler katıldı. Türkiye’de eğitim alan yabancı uyruklu öğrencilerin oturum izinlerinin alınma aşamaları, oturum izni için gerekli belgeler ve oturum izni çeşitleri hakkında bilgiler ayrıntılı olarak toplantıda öğrencilere anlatıldı. Bilgilendirmenin ardından Ardahan İl Göç İdaresi Müdürü Buğra Totan, Ardahan’da bulunan yabancı uyruklu öğrencilerin oturum izni dâhil diğer sorunlarıyla da yakından ilgilendiklerini vurgulayarak faklı kültürlerden gelmiş olan öğrencilerimize her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. Toplantının sonunda öğrencilerin oturum izni, öğrencilik hakları, yurtta kalabilme koşulları gibi konularla ilgili soruları cevaplandırılarak bilgi verildi.