Tarih Topluluğu Malazgirt Konferansı Düzenledi

14 ARALIK 2023

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Tarih Topluluğu tarafından “Malazgirt Savaş Alanı Arkeolojisi” konulu bir konferans düzenlendi. Konferans programı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ortaokulu 6. Sınıf Öğrencisi Tarık Erkam Çetinkaya’nın seslendirdiği “Malazgirt Marşı” adlı şiirle başladı.Tarih Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Suat Vural’ın, özgeçmişini takdim ederek kürsüye davet ettiği Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve Proje Başkanı Prof. Dr. Adnan Çevik, öncelikle Ardahan Üniversitesi’nde bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Konferansa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Havva Vanlı, Anı Örenyeri Kazı Başkanı Doç. Dr. Muhammet Arslan, çok sayıda akademisyen, öğrenci ve davetli katıldı. Konferansta, 12 üniversiteden 40’a yakın akademisyenin görev aldığı ve Türkiye’de bir ilk olan “Malazgirt Savaş Alanının Tespiti, Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Araştırma Projesi” nin ayrıntıları anlatılarak, savaşın bilinmeyen yönlerine dikkat çekildi. Program, teşekkür belgesi takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.