Üniversitemizde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Dolayısıyla Etkinlik Düzenlendi

05 ARALIK 2023

Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birimi ve Engelli Hakları Komisyonu tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliğe; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Yıldız, Genel Sekreterimiz Kubilay Aras, Personel Daire Başkanı Filiz Vural, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Çağrı Coşkun, Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Betül Aşçı,  akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı. Âşık Şenlik Kültürü Merkezi’nde İstiklal Marşımızın beden diliyle okunmasının ardından başlayan program, öğrencilerin işaret diliyle şiir ve şarkı seslendirmesiyle devam etti. Görme engellileri anlamak, farkındalık yaratmak amacıyla sessizlik anında sesli betimleme kısa film gösterimi gerçekleştirildi. Programda Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü tarafından öğrencilere engelliler ve trafik konulu bilgilendirme eğitimi verildi. Eğitimlerin ardından Ömer Halisdemir Spor Kompleksi’nde Goalball tanıtımı yapıldı. Goalball tanıtımına Üniversitemizi ziyaret eden Ardahan Salim Dursunoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri de katıldı.