05 ARALIK 2023

Çıldır MYO’da “Toplumsal Cinsiyet Algısı ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” Konulu Seminer Düzenlendi. Çıldır Meslek Yüksekokulu’nda Doç. Dr. Bahanur Malak Akgün tarafından "Toplumsal cinsiyet algısı, ilişkilerle ilgili bilişsel çarpıtmalar, kadına yönelik şiddetle mücadele" konulu seminer düzenlendi. Seminerde; doğumu takiben, biyolojik cinsiyetimiz ekseninde oluşan ve anlam kazanan davranışlar, tutumlar ve roller örgüsünün mensubu haline getirilme sürecimiz, toplumsal cinsiyet algısı, eşitliği ve eşitsizliği kavramları ve ilişkilerle ilgili bilişsel çarpıtmaların farkındalığı üzerine değerlendirmeler yapıldı. Öğrenciler, akademik ve idari personel tarafından yoğun ilgi gösterilen seminer, Çıldır MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ömer Cenap Özdemir’in konuşmacıya teşekkür belgesi takdimiyle son buldu.