BESYO Öğretim Üyemiz TÜBİTAK Bilim Söyleşisi Gerçekleştirdi

04 ARALIK 2023

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Gamze GÜNEY tarafından ‘Sağlıklı Beslenme ve Beslenmenin Fiziksel Aktivite İle İlişkisi’ etkinlikleri gerçekleştirildi. Beslenme, Besin Öğeleri, Beslenmenin Fiziksel Aktivite Üzerine Etkileri, Fiziksel Aktivitenin Yararları ve Öneriler alt başlıklarının yer aldığı etkinlikte Beslenme de dikkat edilecek hususlar ve spor başarısı üzerine etkisi gibi konularda bilgiler verildi. Söyleşide ayrıca, 21.yüzyıl insanın sahip olması gereken spor beceri ve yetenekleri ile bu yeteneklere ulaşabilmek için yapılması gereken konularda önerilere yer verildi. Ortaokul ve lise düzeyinde bilimsel yönden farkındalığı ve popüler bilim okuryazarlığını arttırmayı hedefleyen söyleşilerimiz Erzurum iline bağlı Pasinler, Aziziye ve Karaçoban ilçelerinde gerçekleştirildi.