Üniversitemiz İkinci Kez “Türkiye İnovasyon Haftası” Etkinliğinde Yerini Aldı

27 KASIM 2023

Üniversitemiz, Ticaret Bakanlığı’nın katkılarıyla, Türkiye İhracatçılar Meclisi ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen ve Türkiye’nin en kapsamlı inovasyon etkinliği olma özelliği taşıyan Türkiye Innovation Week/Türkiye İnovasyon Haftası etkinliğine katıldı. 23-25 Kasım 2023 tarihleri arasında İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Üniversitemiz standı çok sayıda iş insanı ve öğrenci tarafından ziyaret edildi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İnovaLİG Şampiyonları Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Küresel ölçekte yaşanan tüm zorluklara ve sorunlara rağmen ihracatımız, yükseliş trendini hâlen devam ettiriyor. Son olarak ekim ayında yeni bir rekora daha imza attık. Ekim ayı ihracatımız bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,4 oranında artarak 22,9 milyar dolara çıktı. Böylece en yüksek ekim ayı ihracat değerine ulaşmanın sevincini yaşadık. Ekim ayı itibarıyla son 12 aylık ihracatımız ise 254,8 milyar doları buldu” dedi.