Coğrafi İşaretli Ardahan Çiçek Balımızı Bingöl Bal Şurasında Tanıttık

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, “Sürdürülebilir Arıcılığa Yön Verelim” sloganıyla Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “2023 Uluslararası Bal Şurası ve Fuarı”na katıldı. Üniversitemiz Kafkas Arı ve Arıcılık Uygulamaları ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Kemal’in Rektörümüze eşlik ettiği programın açış konuşmasını YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar gerçekleştirdi. Yükseköğretim Kurulu olarak 11. ve 12. Kalkınma Planlarında yer alan "yükseköğretimde çeşitliliğinin artırılması" hedefi doğrultusunda, yükseköğretimin tüm süreçlerinde çeşitlilik, farklılaşma ile bölgesel gelişme odaklı bir planlama anlayışını ve yaklaşımını önemsediklerini ifade eden Özvar, bu kapsamda YÖK’ün, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı’nın 25 üniversitenin katılımıyla yürütüldüğünü anlattı. 11 ülke ve Türkiye’nin farklı bölgelerinden katılım sağlandığı fuarda coğrafi işaretli Ardahan Çiçek Balımızı, Üniversitemiz standında tanıttık.

Bingöl Bal Şurasında Coğrafi İşaretli Ardahan Çiçek Balımızı Tanıttık

17 KASIM 2023

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Dr. Cevdet Yılmaz’ın teşrif ettiği “Sürdürülebilir Arıcılığa Yön Verelim” sloganıyla Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “2023 Uluslararası Bal Şurası ve Fuarı”na katıldı. Üniversitemiz Kafkas Arı ve Arıcılık Uygulamaları ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Kemal Yazıcı’nın Rektörümüze eşlik ettiği programın açış konuşmasını YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar gerçekleştirdi. Yükseköğretim Kurulu olarak 11. ve 12. Kalkınma Planlarında yer alan "yükseköğretimde çeşitliliğinin artırılması" hedefi doğrultusunda, yükseköğretimin tüm süreçlerinde çeşitlilik, farklılaşma ile bölgesel gelişme odaklı bir planlama anlayışını ve yaklaşımını önemsediklerini ifade eden Özvar, bu kapsamda YÖK’ün, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı’nın 25 üniversitenin katılımıyla yürütüldüğünü anlattı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Dr. Cevdet Yılmaz, bal fuarının açılış kurdelesini keserek fuar alanında bulunan standımızı ziyaret etti. Fuar boyunca 11 ülke ve Türkiye’nin farklı bölgelerinden katılım sağlandığı fuarda coğrafi işaretli Ardahan Çiçek Balımızı, Üniversitemiz standında tanıttık.