Nihat Delibalta Göle MYO’da Mesleki Uygulama Eğitimi ve Tatbikatı Düzenlendi

16 KASIM 2023

Nihat Delibalta Göle MYO yerleşkesinde Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı 1. ve 2. Sınıf öğrencilerinin katılımıyla mesleki uygulama Eğitimi ve Tatbikatı düzenlendi. Ardahan Valiliği, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ardahan İl Jandarma Komutanlığı Arama Kurtarma Tim Komutanlığı (JAK), Orman İşletme Müdürlüğünün ile Göle Belediyesi İtfaiye Grup Amirliği’nin destekleriyle uygulamalı eğitim gerçekleştirildi. Eğitim kapsamında;  afetlerde kullanılan arama kurtarmada araç ve gereçleri, dağcılık, tırmanma ve iniş, tahliye malzemeleri tanıtımı ve kullanımı, aynı zamanda  deprem, sel, çığ vb. afetlerde müdahale yöntemleri, drone kullanımı, sismik görüntüleme-dinleme, afet farkındalık eğitimi, kesme-ayırma malzemelerinin uygulamalı olarak kullanımı  ile bakım ve onarımı, olay yeri inceleme teknikleri, kişisel koruyucu ve donanımların tanıtımı ve uygulanması, söndürme ve kurtarma malzemeleri tanıtılarak; öğrencilerin yangın anında tutum ve davranışlarının geliştirilmesi için yangın olayına müdahale adımları uygulandı.