Akademisyenimiz “TÜBİTAK Bilim Söyleşileri 2023” Projesinde Yer Aldı

16 KASIM 2023

Üniversitemiz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Ömer Cenap Özdemir, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu tarafından başlatılan “TÜBİTAK Bilim Söyleşileri 2023” projesinde yer alarak; Ardahan Yunus Emre Anadolu Lisesi, Kars Kağızman Akdam Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve Kars Susuz Kazım Karabekir Anadolu Lisesi’nde iletişim bilimleri kapsamında “Yaşamımızda İyilik, Nezaket ve Anlayış” konulu 3 ayrı konferans verdi dedi. Konferanslar öğrencilerin sorularının ardından kurum yöneticileri tarafından, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal adına düzenlenen teşekkür belgelerinin akademisyenimize takdimiyle sona erdi. “TÜBİTAK Bilim Söyleşileri 2023” projesi ile alanında uzman bilim insanlarının öğrencilerle buluşturulması sağlanarak, toplumdaki bilim farkındalığını ve popüler bilim okuryazarlığını artırmak hedeflenmektedir. Bu söyleşilerle birlikte hedef kitlenin bilimsel konuları, kavramları ve süreçleri konferans veren bilim insanlarının deneyimlerinden yola çıkarak anlamasına olanak tanınmaktadır. Ayrıca konuşmacının öncelikle kendi deneyimlerinden yola çıkarak bilimsel bir kariyerin nasıl şekilleneceği konusunda da dinleyenlere rol model oluşturması beklenmektedir.