Tarih Bölümünden Ata’ya Vefa Programı

09 KASIM 2023

Üniversitemiz Tarih Topluluğu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete intikalinin 85. yılı münasebetiyle 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı düzenledi. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Tarih topluluğu tarafından Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; önceki dönem Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Havva Vanlı, akademik, idari personel ile öğrencilerin katıldığı program, saygı duruşu, İstiklal Marşı ile başladı. Tarih Topluluğu üyesi Hoca ve öğrencilerden oluşan 22 kişilik bir grubun seslendirdiği, “Büyük Kurtarıcıya” başlıklı şiirin video gösterimi sunuldu. Ardahan’ın tarihi mekânları ve Üniversitemizin eşsiz görüntüleri ile süslenerek seslendirilen video gösteriminin ardından İnönü İlkokulu 3. Sınıf Öğrencisi Fatih Kerem Özarslan’ın okuduğu Atatürk başlıklı şiir, büyük beğeni topladı. Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Suat Vural’ın sunduğu “Atatürk’ü 21. Asrın Ufkuyla Okumak” konulu konferansta ise Mustafa Kemal Paşa’nın Trablusgarp savaşından beri Irak, Suriye, Filistin ve Sina için verdiği mücadelelere dikkat çekilerek, Hatay’ın ana vatana katılma çabalarının tayin ettiği istikametin iyi okunması gerektiği vurgulandı. Program, belge takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.