“3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası” Etkinliği Gerçekleştirildi

07 KASIM 2023

Ardahan İl Sağlık Müdürü ve Organ ve Doku Nakil İl Koordinatörü Dr. İshak Askeroğlu ile İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Psikolog Naime Dinç tarafından konferans verildi. Üniversite Öğrencileri İçin Psikososyal Destek Başlıklı konuşmasında kişinin kendisiyle, geçmişiyle ve muhtemel geleceği ile baş etmenin temel koşulunun iyi ve kötüsüyle kendini okumaktan geçtiğini ifade etti. Ardahan İl Sağlık Müdürlüğü Psikososyal Destek Biriminin öğrencilerin hizmetinde olduğu belirten Dinç, kurumun yürüttüğü çalışmalardan bahsetti. Naime Dinç’in ardından konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. İshak Askeroğlu ülkemizde 30 bine yakın hastanın organ bağışı beklediğini söyledi. Organ bağışı ve organ nakli konularından söz eden Dr. Askeroğlu, Türkiye’de organ naklinin yaklaşık olarak %80’inin canlıdan, %20’sinin ise kadavradan nakil şeklinde gerçekleştirildiğini belirtti. Organ bağışının İslam dini açısından uyguluğu hakkında konuşan Dr. Askeroğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 06.03.1980 tarih ve 396 sayılı kararı ile organ naklinin caiz olduğunu açıkladığını ifade etti. Program, belge takdiminin ardından sona erdi.