Ardahan Üniversitesi Dr. Arzu Kılıç Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezinde Cumhuriyetin 100. Yılı Coşkuyla Kutlandı

30 EKİM 2023

Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında, Ardahan Üniversitesi Dr. Arzu Kılıç Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi, Ardahanlı çocuklara “Evren ve Gezegenlerin Görsel Şöleni Etkinliği” ile Planetaryumda (gezegenevi) film gösterimi yapıldı. Çocukların ve ailelerinin yoğun katılım gösterdiği etkinlik, ARÜSEM Müdürü Doç. Dr. Özlem Eştürk,  Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Erhan Turan, Şube Müdürü Nurcan Günal Torun ve Sekreter Sena Pakir’in katılımlarıyla gerçekleştirildi. Programda, ARÜSEM Müdürü Doç. Dr. Özlem Eştürk, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında, Cumhuriyetimizin ışığında aydınlık yarınlara adım atmanın gururunu yaşıyoruz. Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin en mutlu günlerinden olan 29 Ekim 2023 Bağımsızlığımızın, milli egemenliğimizin, hür irademizin meclise taşındığı, bir ve birlik olarak eşitlik ve kardeşlik duygusuyla kenetlendiğimiz gün bugün. Bundan tam 100 yıl önce Ulu Önder Atatürk ve dava arkadaşlarının 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattıkları mücadelenin, kazanılan savaşların, akıtılan kanların armağanı olan bugün kutsaldır. Tarihimizin en büyük ve kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlar ile Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımıza görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır. Cumhuriyeti bize armağan eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.” dedi.