Öğrencilerimize İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri Verildi

23 EKİM 2023

Ardahan İl Sağlık Müdürlüğü ve Ardahan Üniversitesi arasında imzalanan protokol gereği Âşık Şenlik Kültür Merkezinde Posof Meslek Yüksekokulu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2. sınıf öğrencilerine ve Sağlık Bilimleri Fakültesi 4. sınıf öğrencilerine, Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda görevli Öğr. Gör. Dr. Kader Öztürk’ün koordinatörlüğünde Teknik Bilimler MYO İş Sağlığı ve Güvenliği Programı akademisyenlerinden Öğr. Gör. Mehmet Aruk tarafından iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi. Eğitim doğrultusunda; 6331 Sayılı İSG Kanunu, Sağlıkta Kalitenin Geliştirilmesi ve Değerlendirilmesine Dair Yönetmelik, Risk Yönetimi, Risk Değerlendirmesi, Tehlike Kaynakları (Kimyasal, Fiziksel, Biyolojik, Ergonomik, Psikososyal Kaynaklı), Hastanelerde İSG Uygulamaları, Kişisel Koruyucu Donanım Kullanımı, Tehlike Sembolleri, Malzeme Güvenlik Bilgi Formları, Kimyasal Döküntü Kiti Kullanma, Üniversal Enfeksiyon Kontrol Önlemleri, Ergonomi, Acil Durum Eylem Planı, Olağanüstü Durumlar (Acil Telefon Kodları, Yangın, Çalışanlarının Görevleri vs), Covid-19’a Karşı Alınması Gereken Önlemler ve Yoğun Bakım Ünitelerinde İSG Uygulamaları hakkında bilgi verildi.