Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

Erasmus Günleri (ErasmusDays) 2023 Etkinliklerinde Biz de Varız

 13 EKİM 2023

Üniversitemiz Erasmus+ Koordinatörlüğü, 9-14 Ekim 2023 tarihlerinde tüm dünyayla aynı anda Türkiye’de de gerçekleştirilen Erasmus Günleri (Erasmus Days) etkinlikleri kapsamında bir dizi etkinliğin altına imza attı. Bu etkinlikler kapsamında öğrencilerimiz sürpriz hediyelerin sahibi oldu.

Bu etkinlikler kapsamında ilk olarak, 11 Ekim 2023 tarihinde sonlanan ve okul içerisinde farklı yerlere asılan afişlerde yer alan QR kodlarını cep telefonlarıyla okutarak karşılarına çıkan görevlerin yerine getirilmesinden oluşan bir oyun düzenlendi. Bu oyuna katılıp tüm görevleri başarıyla yerine getiren öğrencilerimiz akşam yemeği kazandı.

İkinci oyun, son yıllarda insanların sosyalleşme ve etkileşim araçlarının en önemlisi haline gelen ve Koordinatörlüğümüzce de aktif olarak kullanılan Instagram uygulaması üzerinden yapıldı. Bu etkinlik kapsamında etkileşim alanını genişletmek adına öğrencilerimizden 11 Ekim 2023 saat 23:59’a kadar Üniversitemiz resmi Erasmus sayfasını takip etmeleri ve bu etkinlik için paylaştığımız gönderinin altına en az 3 arkadaşını etiketlemeleri istendi. Çok sayıda öğrencimizin katılım sağladığı bu oyun sonunda öğrencilerimizin huzurunda canlı yayında yapılan çekiliş sonucunda 3 öğrencimiz kablosuz kulaklık kazandı.

Son olarak, yine tüm Ardahan Üniversitesi öğrencilerin katılımına açık “Ardahan ve Ardahan Üniversitesi” temalı bir fotoğraf yarışması düzenlendi. Öğrencilerimizden Ardahan ve Üniversitemiz ’in güzelliklerini ortaya koyacak amatör fotoğraflarını çekmeleri istendi. Çok sayıda katılımın sağlandığı fotoğraf yarışmasında birbirinden güzel fotoğraflar arasından 3 öğrencimiz yine kablosuz kulaklık kazandı.       

Erasmus Günleri kapsamında düzenlenen etkinlikler, önceden planlanıp duyurulduğu üzere İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi’ndeki Nazım Hikmet Konferans Salonu’nda 12 Ekim 2023 Perşembe günü saat 14:00’da başlayan toplantı ile son buldu. Toplantı öncesi tüm katılımcılara sunulan ikramlar eşliğinde eğlenceli sohbetler gerçekleştirildi. Çok sayıda öğrencimiz ile Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Havva Vanlı’nın katıldığı ve yaklaşık bir buçuk saat süren toplantıda, ilk olarak Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Öğr. Gör. Mustafa Ünsal Erasmus+ programı hakkında genel bilgileri, programdan faydalanmak isteyen adayların seçilmesine ilişkin kriterleri ve hibe miktarlarını anlattığı sunumu katılımcılarla paylaştı. Ünsal, sunumunda Erasmus+ programının öğrencilere ne tür katkılar sağlayacağına değindi. Ayrıca, programın öğrencilerimize farklı bakış açıları kazandırması açısından çok önemli bir deneyim olacağını vurguladı.

Ünsal’ın sunumunun ardından toplantı, Erasmus Kurum Koordinatör Yardımcısı Arş. Gör. Abdullah Küçük’ün Erasmus+ programı başvuru süreci ve şekline ilişkin konuşmasıyla devam etti. Küçük, konuşmasında başvuru sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlar, hareketlilikten yararlanılabilecek tarihler, adayların hareketlilik öncesi yapması gerekenler, gidilecek üniversite ile alınacak ders seçimleri, Erasmus+ hibeleri ve hareketlilik türlerine ilişkin bilgiler verdi.

Son olarak, Erasmus+ Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Doğan Saltaş kürsüye çıkarak öğrencilerimizden gelen soruları yanıtladı. Daha sonra, 2023-2024 Akademik Yılında Erasmus+ Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliklerinden yararlanan ve şu anda yurt dışında partner üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerimize canlı bağlantı yapıldı. Öğrencilerimizin hareketliliklerle ilgili duygu, düşünce ve görüşlerini paylaştığı canlı bağlantıda öğrencilerimiz deneyimlerini aktararak merak edilen soruları cevaplandırdı. Daha sonra, Instagram etkinliğine katılan öğrencilerimizin seçimi için canlı olarak yapılan çekiliş sonucunda kazanan öğrencilerimize hediyeleri Erasmus+ Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Doğan Saltaş tarafından takdim edildi. Ardından, fotoğraf yarışmasının sonucu açıklandı ve dereceye giren öğrencilerimize hediyeleri Erasmus Kurum Koordinatör Yardımcısı Arş. Gör. Abdullah Küçük, Erasmus Kurum Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Ahmet Baran Perçin ve Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Öğr. Gör. Mustafa Ünsal tarafından verildi. Son olarak da QR Kod oyununa katılıp kazanan öğrencilerimize hediyeleri yine Erasmus+ Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Doğan Saltaş tarafından takdim edildi.