Doç. Dr. Özlem Eştürk TRT Erzurum Radyosu’nun Konuğu Oldu

26 EYLÜL 2023

Ardahan Üniversitesi Dr. Arzu Kılıç Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Özlem Eştürk, TRT Erzurum Radyosu “Genç Yaşam Programı’nın konuğu oldu. Doç. Dr. Özlem Eştürk, programda ARÜSEM etkinlikleri, Bilim ve Yaşam Akademisi Projesi ve Planetaryum (Gezegen Evi) hakkında çeşitli bilgiler verdi. Eştürk, ARÜSEM eğitimleri ile toplumun her kesimine ulaşmayı, nitelikli insan gücü yetişmesine katkı sağlamayı ve bunu yaparken de üniversite ve halkın karşılıklı etkileşimini sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Yaşam boyu öğrenmeye destek, sürekli eğitim merkezleri farklı alanlarda eğitim ve sertifika programları düzenleyerek; toplum içerisinde belirli alanlarda uzmanlık kazanmak isteyen bireyleri desteklediğini, bunları gerçekleştirirken de üniversitelerin çeşitli bölümlerinde bilimsel çalışmalarını sürdürmekte olan akademisyenleri, toplumla buluşturarak yaşam boyu öğrenme sürecine dahil edildiğini vurguladı. Bu sayede akademisyenlerin, yaptıkları bilimsel çalışmaların gerçek yaşamda karşılığını görmeleri, bilgilerini ve tecrübelerini aktarmaları adına bir fırsat olduğunu ifade etti. Ayrıca Planetaryumda 2 yıl içerisinde yaklaşık 4000 çocuğa eğitim verildiğini ve bundan sonraki dönemlerde Ardahan Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği çerçevesinde bu eğitimlere devam edileceğini söyledi.