Yabancı Uyruklu Öğrencilerimize Türkçe Öğretimi Sertifika Programı Düzenlendi

11 EYLÜL 2023

Üniversitemiz Senato odasında düzenlenen programda, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde (TÖMER) 720 saatlik Türkçe derslerini tamamlayıp sınavda başarılı olan Afrikalı öğrencilerimize sertifikaları, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber tarafından verildi. Programa Genel Sekreterimiz Kubilay Aras, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Havva Vanlı, TÖMER Müdür v. Gülşen Kaya Balcı ve sertifika almaya hak kazanan öğrenciler katıldı. Çad, Nijerya ve Somali uyruklu öğrencilere sertifikalarının yanında Üniversitemiz adına hediyeler de verildi. Ülkelerini temsilen burada misafirimiz olan öğrencilere her daim kapısının açık olduğunu ifade eden Rektörümüz, öğrencilerin ülkelerini en iyi şekilde temsil edebilmesi için Türkçeyi çok iyi öğrenmeleri ve çok çalışmaları gerektiğini vurguladı. Program Rektörümüz ve öğrencilerin fotoğraf çekimiyle son buldu.