Ardahanlı Çiftçilerimize Otomatik Krema ve Süt Sağım Makinesi Hibe Edildi

04 EYLÜL 2023

Üniversitemiz ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ortaklığında, DAP (Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı) finansmanlığında yürütülen Çiğ Süte Halk Elinde Katma Değer Kazandırılması Projesi kapsamında otomatik krema ve süt sağım makinesi hibe töreni gerçekleştirildi. Kırsal alanda yaşayan kadın çiftçilerin hane içi ve dışı, iş yükünü ve fiziksel yıpranmalarını azaltarak kendilerine daha fazla zaman ayırma fırsatı sağlayıp iyi bir ekonomik kazançla kadınların maddi gelir elde etmeleri ve sosyalleşmesinin amaçlandığı projenin hibe töreni Âşık Şenlik Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Törene; Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, İl Emniyet Müdürü Gökalp Şener, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ramazan Yiğit,  Ardahan Tarım ve Orman İl Müdürü Fatih Cineviz, diğer il protokol üyeleri, Üniversitemiz Proje Gelişirme ve Koordinasyon Ofisi ekibi ile basın mensupları katıldı. Hibe töreni, Prof. Dr. Okan Eştürk’ün Süt ve Sağım Hijyeni başlıklı sunumuyla başladı. Süt ve süt ürünlerinden kaynaklanan mikrobiyolojik tehlikeler ve insanlara geçen hastalıklar konularının anlatıldığı sunumun ardından konuşan Ardahan Tarım ve Orman İl Müdürü Fatih Cineviz, Üniversitemizle ortaklaşa gerçekleştirilen projelerden bahsetti. Tören, Rektörümüzün konuşmasıyla devam etti. Ardahan’da üretilen süt ve süt ürünlerinin, balın dünyanın en kaliteli ürünleri arasında yer aldığını belirten Rektörümüz, sözü edilen ürünlerin marka olması gerektiğine vurgu yaptı. Ardahan Valiliği, SERKA, Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve diğer paydaşlarımızla yürütülen projelerle ilgili bilgi veren Rektörümüz, ata tohum kavılca buğdayı ile Ardahan Jeopark projesi hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Çiftçilerimize Otomatik Krema ve Süt Sağım Makinesi Projesine destek veren paydaşlara teşekkürlerini ileten Rektörümüz, Üniversitemiz Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi ekibine ayrıca teşekkür etti. Tören, 51 Ardahan Merkez, 25 Posof, 14 Göle ve 5 Çıldır ilçeleri olmak üzere ilimiz genelinde 95 büyükbaş hayvan işletmesi sahiplerine 95 Adet Otomatik Krema Makinesi ve 95 Adet Yayık Makinesi hibe edilmesiyle sona erdi.