Hatay’daki Arkeolojik Kazı ve Sondaj Çalışmaları Akademisyenimiz Doç. Dr. Yavuz Yeğin’in Danışmanlığında Başlayacak

04 AĞUSTOS 2023

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Hatay’da afetin etkilediği alanlarda Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün izni, Hatay Müzesi’nin başkanlığı ve Üniversitemiz Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yavuz Yeğin’in bilimsel danışmanlığında arkeolojik kazı ve sondaj çalışmaları gerçekleştirilmesi kararı alındı. Söz konusu çalışmalar Doç. Dr. Yeğin’in liderliğinde ve uzman arkeologlardan oluşan bir ekiple sürdürülecektir. Çalışmalar ile Eski Antiocheia kentine ait kalıntıların gün yüzüne çıkarılması ve buna istinaden Antakya kent merkezinde bir Arkeopark projesinin hayata geçirilmesi hedeflenmektedir.