13. Mezuniyet Törenimiz Coşkuyla Kutlandı

24 HAZİRAN 2023

Üniversitemizde 2022-2023 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni coşkuyla kutlandı. Âşık Şenlik Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene; Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Kayhan Zorba, Genel Sekterimiz Kubilay Aras, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, Ardahan Esnaf ve Sanatkârlar Birliği Başkanı İskender Alihanoğlu, Kızılay Şubesi Başkanı Özcan Eştürk, AK Parti İl Başkan Vekili Ersin Yılmaz, MHP Ardahan İl Başkanı Turgay Mert, İlim Yayma Cemiyeti Ardahan Şubesi Başkanı Ferman Güler, Ardahanlı iş insanı Sinan Alp Mete, dekanlar, bölüm başkanları, daire başkanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, üniversitemiz akademik ve idari personeli tarafından düzenlenen yöresi halk oyunları gösterisiyle devam etti. Gösterinin ardından okul birincisi İnsani Bilimler Fakültesi, Sosyoloji Bölümü öğrencisi Gaye Safi bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmanın ardından Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber kürsüye teşrif ederek şunları söyledi:  “2008 de kurulan, genç bir üniversite olmamıza rağmen üniversitemiz; bilimsel, teknolojik gelişmeler ve akademik çalışmalar yönünden ülkemizin sayılı üniversiteler düzeyindeki yerini almıştır. Genç bir üniversite olmanın tüm imkânlarını birlikte paylaştığımız Ardahan Üniversitesi, TÜBİTAK’ın Alan Bazlı Yetkinlik Haritasında Türkiye’deki en iyi üniversiteler arasında yer alarak bizleri bir kez daha gururlandırmıştır. Emeği geçen tüm personelimizi tebrik ediyorum. Sevgili gençler, Türkiye’nin geleceğini inşa edecek olan sizlersiniz. Bir ülkenin gençleri nasılsa ülkenin geleceği de öyle şekillenir. Bu yüzden kendi gücünüzü ve potansiyelinizi bilmeli ve ona göre; dürüst, güvenilir, ahlaklı bir şekilde çok çalışmalısınız. Gelecekteki hayatınızda ancak bu şekilde başarılı olabilirsiniz. Önünüzde, kendiniz, aileniz ve ülkemize karşı sorumluluklarınızın olduğu bilinciyle yapacağınız çok şey var.  Her son yeni bir başlangıçtır bilinciyle kariyer basamaklarını hızla tırmanacağınıza olan inancımız tamdır. Bu süreçte elde edeceğiniz başarı ve toplumsal katkı siz ve aileniz kadar Ardahan Üniversitesi’ni de yüceltecek ve bizleri onurlandıracaktır”. Rektörümüz sözlerine pandemide ve daha sonrasında 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden öğrencilerimizi, personelimizi ve vatandaşlarımızı rahmetle anarak son verdi.  Rektörümüzün ardından Ardahan İl Valisi Hüseyin Öner kürsüye davet edildi. Vali Öner konuşmasında şunlara değindi: “Değerli mezunlarımız, eğitim hayatınızdaki önemli dönüm noktalarından biri olan üniversite eğitiminizi başarıyla tamamladınız. Sevgili gençler başarma azminizi ve kendinize inanma ruhunuzu asla kaybetmeyin çünkü hayatta başarılı olmanın sırrı özgüven ve mücadeleden geçmektedir. Yerinde sayan değil çalışan ve bilim üreten bir üniversite olan Ardahan Üniversitesi ilimizin gurur kaynağıdır. Yeni hayatınızın başarılarla dolu olmasını diliyorum. Bahtınızın açık olsun”. Konuşmaların ardından tören, Rektörümüz, Vali Hüseyin Öner ve hayırsever iş insanı Sinan Alp Mete tarafından Üniversitemizin en başarılı ilk 3 öğrencisine hediye ve başarı belgeleri takdim edildi ve mezuniyet kütüğüne çivi çakıldı. Törende Rektörümüzün ve akademisyenlerimiz tarafından bölümlerini birincilikle tamamlayan Fakülte/Yüksekokul ve Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine ve tüm mezunlarımıza başarı belgeleri ve diplomaları takdim edildi. Mezuniyet töreni kapanışında öğrencilerimiz keplerini havaya atarak mezun coşkusunu doyasıya yaşadılar.