“Ata Tohum Kavılcanın Damakta İz Bırakan Serüveni Projesi” Tanıtım Filmi İzleyiciyle Buluştu

11 MAYIS 2023

Üniversitemiz ve Ardahan Tarım İl Müdürlüğü ortaklığında “Anadolu Buğdayının Anası” olarak bilinen Ata Tohum Kavılcanın ülkemizde bilinirliğinin ve tanınırlığının arttırılması için hazırlanan “13 Bin Yıllık Ata Tohum Kavılcanın Damakta İz Bırakan Serüveni Projesi” tanıtım filmi ilk izleyicileriyle buluştu. Rektörlük Senato Odasında gerçekleştirilen toplantıya; Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Genel Sekreterimiz Kubilay Aras, Tarım İl Müdürü Muhammet Fatih Cineviz ve ekibi, SERKA İl Koordinatörü Ahmet Köksoy, Üniversitemiz Proje Geliştirme ve Koordinasyon Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Arslan, Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi Proje Mühendisi Anıl Aksel, Dr. Öğr. Üyesi Akif Göktuğ Bozkurt, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Özlem Eştürk, Doç. Dr. Hürriyet Çimen, Dr. Öğr. Üyesi Bilge Sayın Börekçi, Dr. Öğr. Üyesi Kutay Üstün, Dr. Öğr. Üyesi İzzet Özhamamcı, Dr. Öğr. Üyesi Pınar Kızılkaya, Dr. Öğr. Üyesi Şafak Altay, Dr. Öğr. Üyesi Duygu Alp, Öğr. Gör. Salih Çakıcı, Öğr. Gör. Samet Mısır, Öğr. Gör. Kemal Yazıcı ve Öğr. Gör. Hayri Öcal katıldı. Ayrıca basın mensuplarından; AA muhabiri Günay Nuh, DHA muhabiri Deniz Başlı ve İHA muhabiri Olgun Yıldız  tanıtım filminin izleneceği toplantıda yer aldılar.

Toplantıda konuşan Rektörümüz, proje sürecinde gerçekleştirilenler hakkında kısaca bilgi verdi ve sözlerine şöyle devam etti: “Üniversite ve kamu iş birliğinin güzel bir örneği olan projemize katkılarından dolayı Tarım İl Müdürlüğü’ne, SERKA’ya, Üniversitemiz Proje Ofisine ve akademisyenlerimize teşekkür ediyorum. Projeyle, kavılca buğdayının yaygınlaşmasını ve değerinin anlaşılmasını amaçlıyoruz.” Daha sonra söz hakkı alan İl Müdürü Cineviz, Ardahan Üniversitesi ile birlikte çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek gerçekleştirilmesi planlanan projeler hakkında bilgi verdi. Ceneviz sözlerini, Ardahan’ın ve Ardahan’a özgü ürünlerin tanıtılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek sonlandırdı. Doç. Dr. Mehmet Aslan ve Ahmet Köksoy’un da teşekkür konuşmalarının ardından “13 Bin Yıllık Ata Tohum Kavılcanın Damakta İz Bırakan Serüveni Projesi”nin tanıtım filmi seyredildi. Tanıtım filmi salondakiler tarafından büyük beğeni aldı. Toplantı, proje sürecinde atılacak adımların detaylı planlaması ile devam etti. Toplantının ardından projenin uygulama alanları ziyaret edildi.