Çad Melik Faysal Üniversitesi Heyetinden Üniversitemize Ziyaret

06 MAYIS 2023

Çad Melik Faysal Üniversitesi (University of Roi Faysal) Rektör Yardımcısı, eski Milletvekili, Çad eski Ziraat Bakanı ve eski Yüksek Eğitimden Sorumlu Bakan olarak görev yapan Prof. Dr. Khadidja Hassaballah Hamid ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi, eski Çad Türk Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Üyesi, Dr. Issaka Issa Youssouf üniversitemize ziyarette bulundular. Dış İlişkiler Ofisi tarafından organize edilen görüşmeye, Genel Sekreter Kubilay Aras, Dış İlişkiler Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Doğan Saltaş ve heyetle birlikte gelen eski TİKA Çad personeli Erhan Vargün eşlik etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, daha önce imzalanmış olan ikili anlaşmanın artık faaliyet düzeyinde akademik etkinliklere dönüşme noktasında temennilerini iletti. Konuşmanın ardından, Çad Melik Faysal Üniversitesi (University of Roi Faysal) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Khadidja Hassaballah Hamid Ardahan Üniversitesi’ni stratejik olarak önemsediklerini belirterek, yeni açılan ortak bölümlerle yapılacak işbirliği sürecinden üst düzeyde akademik fayda elde etmeyi beklediklerini iletti. Rektörlük makamındaki hediyeleşme ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından heyet, üniversitemizde öğrenim gören Çad’lı öğrencilerimizle bir araya gelerek sohbet ettiler. İktisadi ve İdari Bilimler Toplantı Salonunda, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber öğrencilerimizi selamlayarak kendilerinin üniversitemizde olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ardından söz alan Melik Faysal Üniversitesi Heyeti üyeleri öğrencilerle sohbet ederek akademik ve sosyal süreçleri ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu. Toplantı öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.