Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

Özbekistan Devlet Sanat ve Medeniyet Üniversitesi ile Mevlana Protokolü ve İkili İşbirliği Protokolü İmzalandı

04 MAYIS 2023

Özbekistan Devlet Sanat ve Medeniyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Abdulaziz Nurullayev ile Doç. Dr. Şemseddin Usmanov üniversitemize bir ziyaret gerçekleştirdi. Ardahan Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörlüğü tarafından organize edilen ziyarette, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber’e, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Yıldız, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Kurtişoğlu, Genel Sekreter Kubilay Aras, Dış İlişkiler Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Doğan Saltaş ve Mevlana Kurum Koordinatörü Dr. Ömer Küçükmehmetoğlu eşlik etti.

Görüşmede, Rektörümüz, Ardahan Üniversitesi olarak Özbekistan Devlet Sanat ve Medeniyet Üniversitesi ile kurulan ikili işbirliğinin önemine vurgu yaparak, yapılması planlanan faaliyetlerle ilgili bilgi verdi ve konukların ziyaretlerinden duyduğu memnuniyetlerini dile getirdi. Konuşmanın ardından Dış İlişkiler Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Doğan Saltaş tarafından Üniversitemiz hakkında detaylı bilgileri içeren bir bilgilendirme sunumu yapıldı. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Kurtişoğlu Ardahan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi eğitim ve öğretim müfredatı hakkında bilgi verdi. Özbekistan Devlet Sanat ve Medeniyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Abdulaziz Nurullayev, Ardahan Üniversitesi’yle güzel sanatlar bölümleriyle ilgili kültürel ve sanatsal işbirliği yapmak istediklerini dile getirdi.  Sunumların ardından Özbekistan Devlet Sanat ve Medeniyet Üniversitesi ve Ardahan Üniversitesi arasında Mevlana Protokolü, İkili İşbirliği Anlaşması imzalandı.

Özbekistan Devlet Sanat ve Medeniyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Abdulaziz Nurullayev ziyaretten ve yapılan ikili anlaşmalardan duydukları memnuniyeti dile getirere Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber’e, kendisini ve heyeti en kısa zamanda Özbekistan’da ağırlamaktan mutluluk duyacağını belirtti.