Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

Rektörümüz tvnet’te Tercih Rehberi Programına Konuk Oldu

 

04 AĞUSTOS 2020

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından ulusal düzeyde düzenlenen fuarda, Üniversitemiz dijital ortamda tanıtılacak ve tercih yapacak olan öğrencilerin soruları cevaplanacak. Pandemi süreci etkilerini en aza indirmek için düzenlenen fuarda farklı bölümlerden temsilcilerimiz öğrencilerle buluşup, Üniversitemizin bölümleri ve imkanlarıyla ilgili bilgi verecekler. 200 üniversitenin katılacağı fuar 4-7 Ağustos arası gerçekleşecek. 
Üniversitemiz standına aşağıda verilen linkten ulaşmak mümkündür:
https://sanalfuar.yok.gov.tr/stand/118

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, TVNet kanalında yayınlanan “Tercih Rehberi” programına konuk oldu. Rektörümüz konuşmasında üniversitelerin varlık nedenlerinin başlıca amaçlarından biri olan, bulunduğu bölgeyi kalkındırma amacından hareketle projeler üretme gayreti içinde olduğumuzu belirtti. Bu amaçla Ekim ayında hayata geçecek olan Planetaryum (gezegenevi) projemizden bahseden Rektörümüz, proje ile bölgemiz ilköğretim ve lise öğrencilerine de bilimsel aktivite imkânı sağlanmış olacağını söyledi.

“Şehirle bilimsel anlamda bütünleşmiş bir Üniversiteyiz”

Rektörümüz Üniversitemiz Araştırma Laboratuvarı’nda bal ve peynir analizinin yapılmaya başlandığını söyledi ve bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda adımlar attığımızı belitti. Üniversitemizin dijital altyapısı sayesinde pandemi sürecini, eğitimde herhangi bir aksama yaşamadan geçirdiğimizi belirten Rektörümüz, önümüzdeki eğitim-öğretim dönemi için de hazırlıklarımızın tam olduğunu belirtti. Üniversitemiz bünyesine katılan yeni bölümlerden bahseden Rektörümüz, bu bölümleri seçerken önceliğin istihdam olanakları olduğunun altını çizdi. Rektörümüz, bu sene ilk defa öğrenci alacak olan Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünü tercih edip kayıt yaptıran ve puan sıralamasına göre ilk 20’de yer alan öğrencilere, başarı şartlarını devam ettirmeleri halinde 4 yıl boyunca Ardahan Üniversitesi Kalkındırma Vakfı tarafından 400 TL burs verileceğinin müjdesini verdi.