Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

Rektörümüz, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Etkinliklerine Katıldı

 17 TEMMUZ 2020

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Ardahan Valiliği ile Üniversitemiz tarafından ortaklaşa düzenlenen, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinliklerine katıldı. Rektörümüz, öncelikle 14 Temmuz akşamı Şehit ve Gazi aileleri için düzenlenen yemeğe katıldı. Program, 15 Temmuz Günü, sabah namazıyla başladı. Anma etkinlikleri kapsamında; Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber ve diğer protokol üyeleri, 15 Temmuz Şehitleri için okunan hatim duası ve mevlid programına katıldı. Daha sonra Halilefendi Mahallesi’ndeki Şehitlik ziyaret edildi ve  duaların okunarak şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

Öğleden sonra Üniversitemizce Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa; Vali adına katılan Vali Yardımcısı Salih Kalkan, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Baro Başkanı Av. Osman Nuri Yıldız, Kurumların İl Müdürleri, STK Temsilcileri, Şehit aileleri ve Gaziler, Genel Sekreter Vekilimiz Öğr. Gör. Kubilay Aras ile Üniversitemiz akademik ve idari personeli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Programda, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Yıldız, “15 Temmuz Ruhu” adlı bir konuşma gerçekleştirdi. Konferanstan sonra katılımcılara Üniversitemizce hazırlanan lokma tatlısı ikram edildi.

 Üniversitemiz tarafından düzenlenen ve Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyelerinden oluşan jüri üyelerince değerlen, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik konulu resim yarışmasında dereceye giren ve sergilenmeye layık görülen resimler, Milli Egemenlik Parkı’nda sergilendi. Sergide dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Daha sonra Kızılay standı ve kan bağışı aracı ziyaret edilerek, Kızılay’a kan bağışında bulunuldu.

Rektör Biber: “Gençlerimizde Milli Birlik ve Beraberlik Bilincinin Oluşmasında Eğitim Kurumlarımızın Önemi Büyüktür”

Saat 20.00’da Milli Egemenlik Parkı’nda düzenlenen etkinlik, Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Tugay Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, Belediye Başkanı Faruk Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Ağır Ceza Reisi Sümeyye Kocaman, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber ve protokol üyelerinin katılımıyla, Üniversitemiz tarafından Börü Filmi’nin gösterime sunulması ile başladı. Etkinlikte, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın halka seslenişi canlı olarak izletildikten sonra Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber protokol konuşmasını gerçekleştirdi. Rektörümüz, 15 Temmuz kapsamında düzenlenen etkinliklere vurgu yaparak, gerekli bilincin yerleşmesinde eğitim kurumlarımıza büyük görev düştüğünün altını çizdi. Rektörümüz konuşmasının devamında şu sözlere yer verdi: “Bu aziz milletin bir daha böyle menfur bir saldırıyla karşılaşmaması, Fetö ve benzerlerinin bu süreçleri tekrar gerçekleştirememesi için çocuklarımızın, resmî kurum ve kuruluşlarca yetkin biçimde yetiştirilmesi, din öğretiminin imam-hatip liseleri ve ilahiyat fakülteleri tarafından verilmesi gerekmektedir. Bu vesileyle bir akademisyen olarak, akademisyen Şehidimiz Prof. Dr. İlhan Varank’ın adını anarak bütün şehitlerimize rahmet diliyorum. Ardahan’ın çok sevgili gelini olan, Türkmen Tekin’in adını anarak, bütün Ardahanlılar adına O’na rahmet diliyorum. Bütün Gazilerimize şükran ve minnetlerimi sunuyorum.”

Protokol konuşmalarının ardından, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yılı münasebetiyle Valilik ve Üniversitemiz iş birliği ile Ardahan il genelinde hazırlanan, “Ardahan 15 Temmuz Sinevizyon” gösterime sunuldu. Daha sonra, Ardahan Salim Dursunoğlu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi İlçin Vanlı “Otuz Kuş Şiiri” ni okudu. Etkinlik, İl Müftülüğü Yatılı Kuran Kursu öğrencileri tarafından hazırlanan ilahi dinletisi ve Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyen ve öğrencileri tarafından “Kahramanlık Türküleri Konseri” ile devam etti. Programda katılımcılara Üniversitemiz tarafından yöresel ürünler ve çorba ikramında bulunuldu. Saatler 00.13’ü gösterdiğinde Sela okundu ve demokrasi nöbeti tutuldu.