“Hakk’ın Sesi Mehmet Akif ” Adlı Konferans Düzenlendi

12 MART 2020

Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Tarih Topluluğu tarafından İstiklal Marşı’nın Kabulünün 99. Yıl Dönümü dolayısıyla “Hakk’ın Sesi Mehmet Akif” adlı konferans düzenlendi. Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa; Genel Sekreter Vekili Öğr. Gör. Kubilay Aras, akademik-idari personel ile öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Tarih Topluluğu Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Suat Vural kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anan Dr. Öğr. Üyesi Vural, merhum şairi, “hak sevdalısı, Kuran-ı Kerim’in sesi” olarak tanımladı. Vural, Mehmet Akif Ersoy’un aziz milletimize istikamet vermek için İstiklal Marşını kaleme aldığını ifade etti. Suat Vural’ın ardından, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Alemdar, “Hakk’ın Sesi Mehmet Akif” başlıklı sunumunu gerçekleştirmek için sahneye teşrif etti. Prof. Dr. Alemdar, Mehmet Akif Araştırmaları Merkezi’nde Safahat sohbetlerine katıldığını, bu sohbetlerde Safahat’ın tüm bölümlerini hikayeleriyle birlikte öğrendiğini dile getirdi. Prof. Alemdar, merhum şair Mehmet Akif’in Milli Mücadele yıllarında Anadolu’yu karış karış gezdiğini, buralarda bulunan camilerde konuşmalar gerçekleştirdiğini ve konuşmalarında; birlik, beraberlik, kardeşliğe vurgu yaptığını belirtti. İstiklal Marşı’mızı maddi sıkıntılar içinde yazdığını belirten Prof. Alemdar, şiir yarışmasından elde ettiği ödülü çektiği zorluklara rağmen kabul etmediğini ve parayı vakfa bağışladığını söyledi. Konferans, konuşmacı Prof. Dr. Yusuf Alemdar’a teşekkür belgesinin takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.