Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Konferans Serisi Devam Ediyor

13 OCAK 2019

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü konferans serisinin ikincisi “Neolitik Dönemde Şanlı Urfa” oldu. Iğdır Üniversitesinden davetli konuşmacı Prof. Dr. Bahattin Çelik Göbekli Tepe hakkında yapılan çalışmalar ve bulunan materyaller hakkında bilgi verdi. Ayrıca; Harbetsuvan Tepesi, Karahan Tepe ve Kurt Tepesi gibi kült merkezlerinin etrafında çok sayıda büyük boyutlarda tuzak alanları tespit edildiği ve T şeklinde yapılmış dikili taşların olduğunu belirten Prof. Dr. Çelik, 12 bin yıllık bir geçmişe sahip olan Göbekli Tepe hakkında yakın döneme kadar herhangi bir bilgiye sahip olunmadığı ve dolayısıyla bölgede yapılan kazılar sayesinde bulunan materyallerin insanoğluna sunulan önemli bir hazine olduğuna değinerek, yakın geçmişte çok daha aydınlatıcı bilgilere ulaşılabileceğini söyledi.  Prof. Çelik Sunumun ardından akademisyenler ve öğrenciler tarafından kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Konferans hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.