Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonu Eroğlu, Üniversitemizin Konuğu Oldu

3 OCAK 2020

2017 Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası’nda 50 Metre kelebek stilde Dünya Şampiyonu olan Beytullah Eroğlu, Üniversitemiz Engelli Birimi tarafından düzenlenen, “Bir Başarı Hikâyesi” programının davetlisi oldu. Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe, Üniversitemiz Rektörü Prof. Mehmet Biber, Ardahan Belediye Başkan Yardımcısı Murat Hayhan Zorba, akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı. Bir Başarı Hikâyesi, 23 Şubat İlkokulu öğrencilerinin İstiklal Marşı’mızı işaret diliyle söylemeleriyle başladı. Daha sonra Üniversitemiz öğrencilerinin hazırladıkları kafkas dans gösterisi sergilendi. Üniversitemiz engelli kadrosu bünyesinde çalışan Nagihan Dengiz sahneye çıkarak dinleyicilere keman çaldı. Keman dinletisinin ardından; kreş öğrencilerinin ve 23 Şubat İlkokul öğrencilerinin hazırlamış oldukları müzik dinletileri işaret dili eşliğinde gerçekleştirildi.  Dinletilerin ardından sahneye Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonu Beytullah Eroğlu çıktı. Başarı hikâyesini anlatan Eroğlu, yüzme serüveninin ailesinin kendisini sosyalleşmesi amacıyla yüzmeye göndermesiyle başladığını söyledi. 7 yıl boyunca can simidiyle yüzdüğünü belirten Eroğlu, 2010 yılında Milli Takıma girdiğini ve hayallerin peşinden koşarak 2015 yılında katıldığı 50 m kelebekte 30.00 derecesiyle Dünya 3.’sü olduğunu ifade etti. Haftanın 6 günü antrenman yaptığını belirten Eroğlu, özverili çalışmasının karşılığını 2017 yılında Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonluğunu kazanarak aldığını söyledi. Özgüveni ailesinden edindiğini vurgulayan Eroğlu, inanarak çalışıldığında hiçbir engelin insanı yıldıramayacağının altını çizdi.  Engelli vatandaşlarımızın topluma karışması gerektiğine vurgu yapan Eroğlu, konuşmasının ardından katılımcıların sorularını cevapladı.

Rektörümüz: “Mazeretlere Sığınmayın”

Konuşmanın ardından, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Beytullah Eroğlu’na teşekkür belgesi takdim etmek üzere sahneye teşrif etti. Kısa bir konuşma gerçekleştiren Rektörümüz; öğrencilere Beytullah Eroğlu’nun başarısını örnek göstererek, “mazeretlere sığınmayın” tavsiyesinde bulundu. Asıl engelin insanın var olan kabiliyetlerini kullanmamak olduğunu dile getiren Rektörümüz, ülkemizin Beytullah Eroğlu gibi engelleri aşan, kararlı,  azimli ve çalışkan gençlere ihtiyacı olduğunu belirtti. Program, hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.