Üniversitemiz Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi “Proje Yazma Eğitimi” Düzenledi

30 ARALIK 2019

Üniversitemiz Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi tarafından, Ardahan İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Necip Fazıl Kısakürek Toplantı Salonu’nda Proje Yazma Eğitimi düzenlendi. Açılışa; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şakir Aydoğan, Mühendislik Fak. Dekanı Prof. Dr. Şeref Kılıç, KOSGEB Müdürü Ramazan Sivri, Proje Geliştirme ve Koordinasyon Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Arslan ve akademisyenler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şakir Aydoğan, katılımcılara ve organizasyonda katkıda bulunanlara başarı dileklerinde bulundu. Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Arslan yaptığı konuşmasında: “Proje Ofisinin, Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörlüğünden bağımsız bir birim olarak kurulduğunu, amacının üniversitemizde proje kültürünün yaygınlaşması, nitelikli proje sayısının arttırılması, Ardahan ile ilgili yapılacak nitelikli projelere destek olunması, proje yazma eğitimlerinin düzenlenmesi, TÜBİTAK, AB ve Bakanlık v.b. projelerinin takibini yaparak akademisyenlere duyurulması, sunulan projelere bilimsel ve teknik destek sağlanması, birimler arası ve üniversiteler arası proje işbirliği koordinasyonunun sağlanması, üniversite-kamu etkileşiminin sağlanması” olduğunu belirtti. İlkinin bugün gerçekleştirileceği proje eğitimlerinin aralıklarla devam edeceğini, bu eğitimlerin ülkemize, üniversitemize ve Ardahan’a hayırlı olmasını dilediğini söyledi. KOSGEB Müdürü Ramazan Sivri, KOSGEB girişimcilik destekleri konusunda bilgi verdi. Sivri’nin ardından Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeref Kılıç, proje fon kaynakları konusunda bilgi verdi. Seminerde ayrıca; Prof. Dr. Gülsün Akdemir Evrendilek, Prof. Fatih Evrendilek, Dr. Öğr. Üyesi Nurcan Erbil,  Öğr. Gör. Hayri Öcal ve Öğr. Gör. Melike Yıldız, proje yazma konularında sunum yaparak, katılımcılara detaylı bilgiler verdi.