“Kazakistan’ın Bağımsızlık Günü” Konulu Panel Düzenlendi

19 ARALIK 2019

Üniversitemiz İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü tarafından, 16 Aralık Kazakistan’ın Bağımsızlık Günü münasebetiyle panel düzenlendi.  Kırmızı Salon’da gerçekleştirilen panele; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şakir Aydoğan, Ardahan Belediye Başkan Yardımcısı Murat Hayhan Zorba, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, Hanak Belediye Başkanı Ayhan Büyükkaya, akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı. Panelde konuşan Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ayabek Bayniyazov, “Kazakistan’da Latin Alfabesine Geçiş Süreç” konulu bir bildiri sundu. Prof. Dr. Bayniyazov’un konuşmasının ardından program; doktora öğrencisi Tanat Nurgaziev’in Bağımsız Kazakistan konulu bildirisi ve doktora öğrencisi Necati Ünlücan’ın Türk Keneşi ve Kazakistan konulu bildirisiyle devam etti. Panelin son bölümünde ise Kazakistanlı öğrenciler tarafından müzik ve şiir dinletisi gerçekleştirildi.