Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

Ardahan’ın  Varlık , Değer ve  Potansiyelleri Kitaplaştırıldı

 26 KASIM 2019

 Ardahan Değerlemeleri -I- adlı kitap, raflardaki yerini aldı. Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Ardahan Ekonomik ve Sosyal Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. İhsan Kurtbaş editörlüğünde hazırlanan kitap, Nobel Yayınları tarafından basıldı.

Üniversitemizin ev sahipliğinde 10-12 Ekim 2018 tarihleri arasında düzenlenen I. Uluslararası Siyaset ve Sosyal Bilimler Sempozyumu’nun Ardahan Değerlemeleri kategorisinde sunulan makalelerden derlenen kitapta, alanında uzman olan 35 farklı yazardan 21 bilimsel makale yer aldı. Ardahan siyaseti, tarih ve arkeolojisi, edebiyat ve kültürü, sosyo-ekonomisi, hayvancılığı ve arıcılığının konu edinildiği kitap, bir nevi şehir monografisi özelliği taşıyor.

Kitabın bir nüshasını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber’e takdim eden Doç. Dr. Kurtbaş, kitabı hazırlamalarındaki temel hedeflerinin; Ardahan’ın kronik sorunlarının yakından incelenmesinin yanı sıra, ilin halen bakir sayılabilecek değer, varlık ve potansiyellerinin geniş ve ayrıntılı bir envanterini oluşturmak olduğunu söyledi. Bu bağlamda Ardahan Değerlemeleri -I- kitabının, serinin ilk kitabı olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Kurtbaş, “Ardahan’ı konu edinecek böylesi bir kitap ve Sempozyum fikri ilk ortaya çıktığı andan itibaren, bize yol gösteren ve her türlü desteklerini esirgemeyen Sayın Rektörümüze şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Kadim bir geçmişe sahip olan Ardahan ilimizin ekonomik, sosyal, kültürel ve tarihi bakımdan somut ve soyut pek çok kıymetleri bünyesinde barındırdığını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Ardahan Üniversitesi’nin kendi hinterlandındaki coğrafyanın potansiyellerini açığa çıkararak, ilimiz, ülkemiz ve tüm insanlık için katma değere dönüştüren somut projeler ürettiğini belirtti.

Ardahan’la ilgili özgün bir bilimsel çalışma niteliği taşıyan kitap vesilesiyle Doç. Dr. Kurtbaş’ı tebrik eden Sayın Rektörümüz, Üniversitemizin ön ayak olduğu Ardahan Değerlemeleri -I- eserinin; ilimiz için hayırlı olması ve pek çok kesimden ilgili okuyuculara fayda sağlaması temennisinde bulundu.