Üniversitemiz, “2. Üniversite Ombudsman Toplulukları Kongresi Açılış Töreni”ne Katıldı

25 EKİM 2019

Üniversitemiz, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Başdenetçi Şeref Malkoç’un katılımlarıyla gerçekleştirilen, “2. Üniversite Ombudsman Toplulukları Kongresi Açılış Töreni” katıldı. Hacı bayram Veli Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı kongreye; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, ARÜ Ombudsman Kulübü Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Muammer Ayan ile kulüp üyesi öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç şunları söyledi: “KDK’nın hedefi Türkiye’de kamu hizmet kalitesinin dünyada en iyi yere sahip olmasını sağlamaktır. Biz vatandaşın ücretsiz avukatı, idarenin rehberi olarak arabulucuyuz. Eğer iyi yönetim ilkelerini Türkiye’de yerleştirerek idarenin şeffaflaşmasını sağlarsak iddia ediyorum bugünkü sorunlarımızın yüzde 50’si çözülecektir. Düzgün, hukuka uygun hareket eden, ahlaklı gençlik Türkiye’nin en büyük sermayesidir, gücüdür. Biz üniversite gençliği arasında adaleti, hakkaniyeti, hak aramayı yaygınlaştırmak için Ombudsmanlık toplulukları kurduk. Ombudsmanlık kültürünü yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Eğer üniversite yıllarınızda bu kulüplerde görev alırsanız ileriki yaşamınızda da hakkaniyetin, barışın ne kadar değerli olduğunu bilerek hareket edersiniz” diyerek sözlerini tamamladı. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu sözlerine; Türkiye’nin en genç kurumlarından birisi olan KDK’ya düzenlediği kongre için teşekkür ederek başladı ve şöyle devam etti: Ombudsmanlığın faaliyetlerinin odağında hakkaniyet yer alır. Hukukun adaletli bir şekilde işlemesi hakkaniyetin tesis edilmesiyle mümkündür. Biz yarının hazırlığını bugünden yapan Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak KDK’nın misyonunun hayati olduğunu düşünüyoruz” dedi. Açılış töreni hediye takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.