SBMYO’dan Yeni Üniversitelilere Oryantasyon Programı

8 EKİM 2019

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulumuz tarafından Üniversitemize 2019-2020 eğitim-öğretim yılında kayıt yaptıran öğrencilerimize yönelik oryantasyon programı düzenlendi. Yeni öğrencilerimizin, Üniversitemizi tanıma ve adapte olmalarını sağlamak için düzenlenen programa; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Rektör Yardımcımız Şakir Aydoğan, SBMYO Müdürü Öğr. Gör. Kubilay Aras, akademik-idari personel ile öğrenciler katıldı. Akademisyenlerimizden Öğr. Gör. Gülay Demir’in sunumunu yaptığı programda Rektörümüz yeni başlayan öğrencilerimize yönelik bir konuşma gerçekleştirdi.

Türkiye’nin en genç ve en dinamik üniversitesine gelmiş bulunmaktasınız”

Rektörümüz öğrencileri selamlayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Türkiye’nin en genç ve en dinamik üniversitesine gelmiş bulunuyorsunuz. Aynı zamanda ülkemizin doğal güzellikleriyle, coğrafi özellikleriyle en güzel şehirlerinden birinde şuan ikamet ediyorsunuz. Ailenizden uzaktasınız ve bu yüzden çeşitli zorluklarla karşılaşıyor olabilirsiniz. Sizlere nitelikli eğitim vermenin yanında zorlukların üstesinden gelmeniz için buradayız. Sizden tek istediğimiz derslerinize iyi çalışın ve Ardahan Üniversitesi’nden kazanmış olacağınız bilgi, beceri ve deneyimleri ülkemizi geliştirmek ve kalkındırmak için kullanmanız olacaktır. Bu güzel vatanın geleceği sizlersiniz. Ülkemizin içinden geçmiş olduğu zorlu süreçleri iyi bilin. Yabancı dil öğrenin. İngilizcenin yanında yaşadığımız coğrafyada yaygın olarak kullanın Rusça  öğrenin. Çok yönlü olun ve sürekli araştırma yapın. Ardahan Üniversitesi Rektörlüğü olarak her türlü imkânı size sunmaya hazırız. Güzel ve hayırlı bir eğitim-öğretim dönemi geçirmenizi temenni ediyor, hepinize başarılar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Rektörümüz ardından Üniversitemiz akademisyenlerinden Öğr. Gör. Avukat Nilüfer Hürriyet Yıldız, yeni başlayan öğrencilerimize; öğrenci hakları ve yükümlülükleri ile bilgiler verdi. Oryantasyon eğitimi sonrasında personel ve öğrencilerimize ikram yapıldı.