Rektör Biber: "Ardahan Üniversitesi Tarım ve Hayvancılık Bilimleri Enstitüsü Yakında  Kuruluyor"

30 TEMMUZ 2019

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı himayelerinde,  Ardahan Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen, “III. Tarım Şûrası Ardahan İli Tarım ve Orman Sektör Paydaşları Çalışma Toplantısı”na katıldı. Yenisey Konukevi’nde düzenlenen toplantıya: Ardahan Vali Yardımcısı Salih Kalkan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Kırgızistan- Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Sebahattin Balcı, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, STK üyeleri ile basın mensupları katıldı. Toplantıda konuşan Rektörümüz; şehrin temel geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılığın yakında zamanda kurulacak olan Tarım ve Hayvancılık Bilimleri  Enstitüsü ile birlikte daha modern ve verimli şekilde yapılacağının müjdesini verdi. Ardahan’ın sahip olduğu coğrafik özellikleri ve ürettiği gıda ürünleri bakımından marka bir şehir olmayı hak ettiğini dile getiren Rektörümüz, kurulacak olan enstitünün bu noktada önemli çalışmalar gerçekleştireceğine dikkat çekti. Göreve başladığı ilk günden itibaren Ardahan’ın ve Ardahan Üniversitesi’nin gelişmesi için birçok faaliyet yürüttüklerini belirten Rektör Biber, “Ardahan Üniversitesini Kalkındırma Vakfı”nın bunun en somut göstergelerinden birisi olduğunu ifade etti.

Üniversitemize bu yıl kaydolacak öğrenci sayısında %60 artış olacak"

Yeni açılan programlarla birlikte Üniversitemize bu yıl kaydolacak öğrenci sayısında %60 artış olacağını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber,  önümüzdeki dönem bu sayının artarak devam edeceğinin altını çizdi. Tarım Şûrası Çalışma Toplantısı’nın gün boyu süreceği belirtildi.