İRAM’dan Akademisyenimize Yılın Tezi Ödülü

10 TEMMUZ 2019

Üniversitemiz akademisyenlerinden Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Öğr. Gör. Dr. Nurgül Bağcı’nın İran’a ilişkin yürütmüş olduğu doktora tez çalışması, İran Araştırmalar Merkezi (İRAM) tarafından ödüle layık görüldü. Ardahan Üniversitesi adına 1416 sayılı kanun kapsamında, Tahran Üniversitesi (İran) İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Fars Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’nda resmi burslu doktora eğitimini tamamlayan Öğr. Gör. Dr. Bağcı, bu yıl 2.’si düzenlenen “Yılın Tezi ” ödülleri kapsamında “Şeyh Seyyid Abdülkadir-i Belhi Divanı’nın Mukaddime ve İndeks ile Edisyon Kritiği” başlıklı doktora tezi İRAM tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda 3.’lük ödülüne layık görüldü. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, ödül alan Öğr. Gör. Dr. Bağcı’yı makamında ağırladı. Akademisyenimizi tebrik eden Rektör Biber, kendilerine teşekkür belgesi takdiminde bulunarak, başarılı çalışmalarının devamını diledi.